خبرهای خوش مدیرعامل «تجلی» در مجمع

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در حالی روز سه‌شنبه ۱۷تیرماه با حضور بیش از ۹۱ درصد سهامداران برگزار شد که مدیرعامل شرکت به تشریح عملکرد سال گذشته و برنامه‌‌های آتی پرداخت و از اخباری خوش نوید داد؛ حمایت همیشگی از سهام «تجلی» در بازار سرمایه، افزایش سود‌های مستمر، استمرار اقدامات اکتشافی، تکمیل پروژه‌های صنعتی، تلاش برای راه‌اندازی پروژه فولاد شرق خراسان تا پایان سال جاری، رشد سودآوری در پروژه شرکت سرمد ابرکوه، برنامه‌ریزی برای توسعه سبدگردان تجلی آفتاب، ورود بیشتر به حوزه‌های طلا و مس و همچنین اجرای کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی از جمله مهمترین موارد مطرح‌شده از سوی مدیرعامل «تجلی» بود.
خبرهای خوش مدیرعامل «تجلی» در مجمع

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در حالی روز سه‌شنبه 17تیرماه با حضور بیش از 91 درصد سهامداران برگزار شد که مدیرعامل شرکت به تشریح عملکرد سال گذشته و برنامه‌‌های آتی پرداخت و از اخباری خوش نوید داد؛ حمایت همیشگی از سهام «تجلی» در بازار سرمایه، افزایش سود‌های مستمر، استمرار اقدامات اکتشافی، تکمیل پروژه‌های صنعتی، تلاش برای راه‌اندازی پروژه فولاد شرق خراسان تا پایان سال جاری، رشد سودآوری در پروژه شرکت سرمد ابرکوه، برنامه‌ریزی برای توسعه سبدگردان تجلی آفتاب، ورود بیشتر به حوزه‌های طلا و مس و همچنین اجرای کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی از جمله مهمترین موارد مطرح‌شده از سوی مدیرعامل «تجلی» بود.

 

دیگران چه می خوانند:

پروژه‌های «تجلی» زیر ذره‌بین

مرتضی علی‌اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در این مجمع، گفت: در حالی مجموع سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در ابتدای سال 1403 معادل 6,990 میلیارد تومان بوده که طی سال نیز 2,500 میلیارد تومان دیگر سرمایه‌گذاری انجام شده و مجموع سرمایه‌گذاری در پایان سال به 9,494 میلیارد تومان رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته عمدتاً در حوزه‌های فولاد، معدن و لجستیک تخصیص یافته، گفت: 979 میلیارد تومان از این رقم مربوط به سرمایه‎گذاری در پروژه فولاد شرق و 893 میلیارد تومان دیگر نیز به پروژه فولاد کردستان اختصاص داشته است.

علی‌اکبری میزان سرمایه‌گذاری در پروژه معدن‌کار باختر را 339 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: 108 میلیارد تومان برای پروژه سیمین هرمز و 103 میلیارد تومان نیز برای پروژه مس جانجا سرمایه‎گذاری شده است. همچنین میزان سرمایه‌گذاری در پروژه همراه جاده ریل دریا نیز معادل 75 میلیارد تومان بوده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری بلندمدت شرکت نیز از طریق مشارکت در پروژه‌های برگزیده شامل فولاد شرق (1,620 میلیارد تومان)، فولاد کردستان (906 میلیارد تومان)، معدن‌کار باختر (844 میلیارد تومان)، همراه جاده ریل دریا (285 میلیارد تومان)، سیمین هرمز (269 میلیارد تومان) و شرکت بازرگانی (248 میلیارد تومان) بوده است.

وی در ادامه افزد: پروژه‌های شرکت به تفکیک محصول شامل پروژه‌های آهن‌اسفنجی با مجموع ظرفیت 4 میلیون و 500 هزار تن است. در بخش فولادسازی نیز ظرفیت 1.6 میلیون تن وجود دارد.

به گفته علی‌اکبری در مجموع، سرمایه‌گذاری‌ها به تعداد 1 میلیارد و 743 میلیون یورو بوده که سهم تجلی از آن 400 میلیون یورو را شامل می‌شود. سود سال 1402 شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران 44 میلیارد تومان بوده که در سال 1403 به مبلغ 148 میلیارد تومان افزایش یافته و نشان‌دهنده رشد قابل توجهی در سال 1403 دارد.

مدیرعامل «تجلی» در ادامه به بررسی اقدامات صورت گرفته در حوزه پروژه‌های توسعه‌ای پرداخت و گفت: در بخش آهن اسفنجی، سه پروژه با مجموع ظرفیت 4.5 میلیون تن در حال اجراست. تاکنون 163 میلیون یورو هزینه شده و برای تکمیل آنها نیاز به 215 میلیون یورو دیگر است.

علی‌اکبری ادامه داد: پروژه‌های فولادسازی در شرکت‌های سرمد و فولاد کردستان با ظرفیت 1.6 میلیون تن در حال پیشرفت است؛ مجموع سرمایه‌گذاری تا به امروز 83.2 میلیون یورو ثبت شده است.

وی در ادامه با اظهار این مطلب که پروژه کنسانتره سنگ آهن در فولاد شرق خراسان درصورت تامین نقدینگی تا پایان سال به بهره‌برداری آزمایشی می‌رسد، گفت: پروژه کلاف شرکت سرمد در دی ماه 1403 به بهره‌برداری رسید همچنین پروژه کنسانتره مس جانجا و احداث اسکله و پایانه مکانیزه همراه جاده ریل دریا نیز در حال اجرا هستند.

وی در خصوص پروژه آهن اسفنجی «سیمین هرمز» نیز توضیح داد و گفت: این پروژه با ظرفیت 1.7 میلیون تن، طی دو سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و سهامداران آن فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان، گل‌گهر، تجلی و ایمیدرو هستند. روند اجرایی و تخصص بالای سهامداران موجب پیشرفت سریع پروژه شده است و انتظار می‌رود با ادامه حمایت‌ها، تا یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.

به گفته علی‌اکبری در پروژه فولاد کردستان نیز که دو واحد اسفنجی و فولادسازی دارد، تمرکز فعلی بر راه‌اندازی واحد آهن اسفنجی است. این پروژه با مدیریت پیگیر و تعامل خوب سهامداران، پیشرفت مناسبی داشته است.

 

برنامه‌ریزی برای توسعه شرکت‌های زیرمجموعه

علی‌‌اکبری در ادامه به سیاست شرکت در راستای توسعه شرکت‌های زیرمجموعه اشاره کرد و گفت: شرکت معدن‌کار باختر از شرکت‌های بزرگ گروه است که تجلی 40 درصد و صبانور 60 درصد سهام آن را در اختیار دارند. این شرکت، علاوه بر فعالیت در معدن جانجا، سه پروژه دیگر را نیز برای صبانور اجرا می‌کند و همواره از عملکرد، دقت و سرعت این شرکت رضایت کامل گزارش شده است. سود خالص معدن‌کار باختر در پایان سال 1402 معادل 167 میلیارد تومان بود که در سال 1403 با جهشی قابل توجه به 477 میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: شرکت اکتشاف تجلی صبا، متولی حفاری گروه است که تجلی 36 درصد سهام آن را در اختیار دارد. سود این شرکت در سال 1402 معادل 42 میلیارد تومان بود که به دلیل تاخیر در تحویل دو دستگاه حفاری پیشرفته، در سال 1403 به 37 میلیارد تومان کاهش یافت. با توجه به حجم پروژه‌های معدنی گروه، برنامه‌هایی جهت توسعه این شرکت و افزایش توان اجرایی آن در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به عملکرد شرکت بازرگانی صنایع معدنی ایران اشاره کرد و گفت: این شرکت نیز طی سال 1403 بالغ بر 25 هزار میلیارد ریال فروش داشته و سود آن از 44 میلیارد تومان در سال 1402 به 148 میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است. این شرکت سهم قابل‌توجهی در معاملات بازرگانی، صادرات و واردات مواد معدنی گروه دارد.

به گفته مدیرعامل «تجلی» شرکت سبدگردان تجلی آفتاب با مشارکت شرکت مس به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده و انتظار می‌رود در سال آینده به یکی از شرکت‌های فعال گروه در بازار سرمایه تبدیل شود.

 

اجرای کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی

علی‌اکبری یکی از مهترین سرمایه‌گذاری‌ها و دستاورهای شرکت را تکنولوژی فرآوری عناصرنادر خاکی دانست که برای اولین بار در ایران و خاورمیانه صورت گرفته و افزود: موفقیت دستیابی به دانش تولید اکسیدهای عناصر نادر خاکی که با همکاری جوانان نخبه محقق شده، ایران را در زمره کشورهای پیشرفته در این حوزه قرار داده است.

وی در ادامه افزود: مساحت معدن عناصر نادر خاکی به 20 کیلومتر مربع می‌رسد که دارای 120 میلیون تن ذخایر است. توسعه عناصر نادر خاکی نیازمند اقدام تدریجی بود. این اقدامات انجام شد و با وجود ریسک‌های بسیار، ریسک‌های مدیریت‌شده را پذیرفتیم و با بهره‌مندی از دانش شرکت تجلی، موفق به تفکیک و تولید نیمه صنعتی 17 عنصر شدیم. انتظار داریم در آینده‌ای نزدیک، بهره‌برداری مطلوبی از عناصر نادر خاکی داشته باشیم.

 

نگاهی به عملکرد بورسی «تجلی»

علی‌اکبری در ادامه به روند معاملاتی سهام «تجلی» در بازار سهام اشاره کرد و گفت: حجم معاملات انجام شده در سال 1403 به حدود 9 میلیارد و 400 میلیون تعداد سهام معامله شده و ارزش سهام معامله‌شده، 2080 میلیارد تومان بوده است.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به اینکه نماد تجلی برای مدت 232 روز فعال بوده و ارزش بازار آن به بیش از 19 همت بالغ می‌شود، ادامه داد:‌ ارزش معاملات همگن سهام بین شرکت‌های همگروه به یک هزار میلیارد تومان رسیده است که در رتبه سوم قرار دارد.

به گفته وی میزان بازدهی آن نیز حدود 57 ریال بوده است. شاخص کل بورس با 23 درصد بازدهی کل مواجه شده و افزایش این شاخص ناشی از عملکرد شرکت‌های لیدر و بزرگ بوده است که شاخص‌سازی کرده‌اند ولی شاخص صنعت استخراج و کانه‌های فلزی تا پایان سال حدود 2 درصد منفی بوده است، در حالی که شرکت تجلی 2 درصد عملکرد مثبت نسبت به این شاخص منفی داشته است.

 

سودآوری «تجلی»

علی‌اکبری در ادامه به درآمدهای شرکت اشاره کرد و گفت: درآمد عملیاتی مستمر شرکت در سال 1403 معادل 491 میلیارد تومان و سود خالص آن نیز 245 میلیارد تومان بوده است. بخش ارزی سرمایه‌گذاری‌ها حدود 115 میلیون یورو بوده که مجموع تسعیر ارزی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت به 9407 میلیارد تومان می‌رسد.

علی‌اکبری با بیان اینکه سود‌های مستمرعمدتاً ازمحل فعالیت شرکت‌های خدماتی ما به‌ دست می‌آید، افزود: ما تنها یکی از پروژه‌هایمان را در سال 1403 به بهره‌برداری رساندیم؛ بنابراین سود کنونی شرکت تجلی شاید هرچند مبلغ قابل‌ توجهی نباشد، بیشتر ناشی از دو بخش مجزا شامل سود‌های مستمر و سود‌های غیرمستمر است و در این راستا سود‌های مستمر تجلی در سال جاری نسبت به سال گذشته سود خوبی و جهش قابل‌ توجهی داشته‌اند. سود‌های غیرمستمر نیز مربوط به خرید و فروش سهام یا اوراق در بازار سرمایه است.

وی توضیح داد: در سال‌های ابتدایی فعالیت، حدود سه سال پیش، شرکت تجلی دارای وجه نقد یا سهام به ارزش نزدیک به سه‌هزار میلیارد تومان بود که این دارایی‌ها به‌تدریج فروخته و تبدیل به افزایش سرمایه شد که سرمایه حاصل از آن در پروژه‌ها به‌کار گرفته شد. به همین دلیل، سهم سود غیرمستمر در درآمد شرکت کاهش یافته و هر چقدر که کمتر شده سود ناشی از غیرمستمر نیز کاهش یافته است به طوریکه این امر باعث شده طبیعتاً سود نهایی تجلی نیز کاهش یابد.

وی افزود: با اینکه سود غیرمستمر شرکت تجلی به مرور کاهش می‌یابد ولی سود مستمر شرکت به‌مرور در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌کنیم از سال آینده این روند افزایشی ادامه یابد و سود قابل‌ توجهی در صورت‌های مالی منعکس شود.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به عملکرد شرکت سرمد در سال گذشته، گفت: سود سال گذشته این شرکت حاصل از تولید میلگرد بود امسال با وجود مشکلاتی مانند قطعی گاز و برق و محدودیت در تأمین مواد اولیه، سود آن تقریباً در سطح سال گذشته باقی مانده است. با این حال، برخلاف سال 1402 که حدود 90 درصد سود تقسیم شد، در سال 1403 تنها حدود 40 درصد آن تقسیم سود شده است. این موضوع باعث شد که سهم تجلی از سود کاهش یابد، اگرچه این سود در حساب انباشته شرکت محفوظ است و در صورت‌های مالی تلفیقی خود را به صورت مثبت نشان می‎‌دهد.

وی در پایان با اشاره به شرایط بازار سرمایه تأکید کرد: امیدواریم با همکاری شرکت‌ها و حمایت سازمان بورس، وضعیت بازار سرمایه به شکل عادی خود بازگردد و قیمت واقعی سهام‌ها روی تابلو‌ها نمایان شود. به‌شدت معتقدم که قیمت فعلی سهام تجلی کمتر از ارزش واقعی آن است و می‌تواند خیلی بیشتر از قیمت فعلی روی تابلو شود.

علی‌اکبری در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده طی این سالها و بهره‎‌برداری از پروژه‌ها، مسیر درخشانی پیش روی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات خواهد بود که با صبوری سهامداران که همواره یکی از مشوق‌های اصلی ما بوده و هستند بتوانیم نتیجه اعتماد به تجلی را در قیمت سهام آن در بازار سرمایه، نصیب آنان کنیم. به جرات می‌توانیم بگوییم سهامداران شرکت «تجلی» به عنوان یک شرکت‌پروژه، از بهترین‌ها هستند؛ آنان کسانی هستند که بیش از خیلی از سهامداران دغدغه پیشرفت و توسعه کشور را دارند.

خبرهای خوش مدیرعامل «تجلی» در مجمع

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟